ОСТАННІ НОВИНИ

ПЦУ розгляне перехід на новий календар у травні

Ольга Денисяка

|

Православна церква України у травні збереться на архієрейський собор, де розглядатимуть питання про загальну календарну реформу. Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ, митрополит Білоцерківський Євстратій (Зоря) у Facebook

«До 1 вересня, коли починається новий церковний рік, час ще є. На мою думку, як одного з членів Архієрейського Собору, є всі аргументи та підстави прийняти позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього бажають, зберегти попередню календарну традицію», – йдеться в повідомленні.

Митрополит нагадав, що Синод ПЦУ вже дозволив громадам, які бажають перейти на новий календар, зробити це за відповідною процедурою.

Із 1 вересня 2023 року Українська греко-католицька церква переходить на Новоюліанський календар із збереженням чинної Пасхалії. Як зміняться великі церковні свята за новим календарем читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *