ОСТАННІ НОВИНИ

Теракт в Оленівці буде одним із звинувачень проти РФ на трибуналі, — Зеленський

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що масове вбивство українських військовополонених у колонії Оленівки на Донеччині стане одним із звинувачень, висунутих проти Росії на міжнародному трибуналі. Про це Зеленський написав у Twitter.

«Шість місяців тому (29 липня – ред.) Росія здійснила жахливий теракт в Оленівці. Ми не дозволимо забути про цей злочин. Пам’ятаємо кожного загиблого українського воїна та боремося за покарання всіх винних у їхній загибелі. Винні будуть знайдені й притягнуті до відповідальності», — написав він.

Президент додав, що масове вбивство в Оленівці буде одним із звинувачень на міжнародному трибуналі проти російського агресора.

Нагадаємо, 29 липня в окупованій Оленівці від вибуху загинули 53 українські захисники, що перебували у російському полоні. Більшість із них — легендарні оборонці Маріуполя із «Азовсталі».

Захисники міста, які виходили із заводу «Азовсталь» під гарантії безпеки від ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, опинилися в пастці.

Всі деталі цього воєнного злочину читайте у матеріалі Воєнний злочин у Оленівці. Хто влаштував масове вбивство українських полонених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *