ОСТАННІ НОВИНИ

Німецький концерн готовий передати Україні понад 100 бойових танків, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Німецький виробник зброї Rheinmetall розглядає можливість поставки в Україну більше 100 бойових танків. Зокрема йдеться про Leopard 1, Leopard 2 і Challenger 1. Про це пише Handelsblatt.

«Німецька збройна промисловість готується поставити Україні основні бойові танки. Окрім Leopard 2, Leopard 1 також можуть бути відремонтовані та передані Києву танки британської моделі Challenger 1», – зазначає видання з посиланням на джерела в галузі.

Зазначається, що у так Збройним силам Німеччини не доведеться віддавати власне озброєння. Зокрема, Rheinmetall може закупити та модернізувати велику кількість британських танків Challenger в Омані, які можуть передати Україні вже до кінця цього року.

Крім Challenger, концерн пропонує поставити Leopard 1 і Leopard 2, стандартну зброю Бундесверу . Зі старішої моделі Leopard 1 20 основних бойових танків можуть бути переобладнані та продані цього року та ще 80 – протягом 20 місяців.

Нагадаємо, в інтерв’ю німецькому телеканалу віцепрем’єр Німеччини Роберт Габек сказав, що в майбутньому Німеччина, можливо, передасть Leopard для підтримки українських військ, однак вже згодом речник уряду країни спростував цю заяву.

Згодом повідомлялося, що навіть якщо уряд Німеччини прийме рішення про постачання Україні танків Leopard, німецький збройовий концерн Rheinmetall не зможе зробити це раніше 2024 року.

Раніше Німеччина також заявила, що планує відправити близько 40 бойових машин піхоти Marder в Україну до кінця березня.

Окрім того, Німеччина відправить зенітно-ракетний комплекс Patriot зі своїх армійських запасів в першому кварталі 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *