ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини попереджають про довші знеструмлення

Наталя Дуляба

|

«Укренерго» зменшило ліміти споживання електроенергії для Львівської області, тому у вівторок, 17 січня, знеструмлення можуть бути й у білій клітинці графіка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі «Львівобленерго».

Ліміт споживання для Львівщини встановили на рівні 518,4 мегавати, що на 12,1 мегават менше, ніж було в понеділок, 16 січня.

Протягом 17 січня у Львові та області діє графік погодинних відключень,але існує ймовірність знеструмлень і під час «можливих відключень» (білі клітинки графіку).

«Ліміт для кожної області визначає НЕК «Укренерго», зважаючи на загальну ситуацію в енергосистемі України. Його формують та застосовують тоді, коли споживання є більшим, ніж можливості виробляти та доставляти електроенергію. При будь-якому перевищенні ліміту енергетики змушені застосовувати графіки відключень», – кажуть енергетики.

Крім того, на рівень генерації електроенергії також вплинули обстріли енергооб’єктів, які російські окупанти здійснили 14 січня.

Мешканців Львівщини просять раціонально користуватись електроенергією. Дотримуйтесь таких правил енергоощадності:

  1. не залишайте освітлення у кімнатах, де ніхто не перебуває;
  2. не залишайте техніку в «Режимі сну»;
  3. не вмикайте одночасно два і більше енергоємні прилади;
  4. після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово: спочатку освітлення, потім – прилади з невисокою потужністю;
  5. вимикайте прилади, у яких немає нагальної потреби, наприклад, телевізор, який ніхто не дивиться.

Нагадаємо, внаслідок останньої ракетної атаки Росії 14 січня постраждали енергетичні об’єкти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *