ОСТАННІ НОВИНИ

В ЗСУ показали знищений на Луганщині найсучасніший російський танк Т-90

Наталя Дуляба

|

Українські військові знищили у Луганській області черговий танк Т-90М «Прорив», який є найсучаснішим в армії РФ. Відповідне відео опублікувало управління стратегічних комунікацій ЗСУ у своєму Telegram.

Під час боїв на Луганщині українські захисники спалили ворожий танк Т-90М «Прорив», яким пишається армія окупантів. На машині рашисти розмістили тепловий камуфляж, але і він не допоміг.

В ЗСУ показали результати своєї роботи по танку Т-90М, вартість якого оцінюють у 5 млн доларів.

«Ось так горять 5 мільйонів доларів або Т-90М «Прорив-3» ЗС РФ із тепловим камуфляжем «Накидка» десь на Луганщині. Стара радянська бляшанка, в яку трішки напхали електроніки і сміливо і пихато називають “кращим бойовим танком” насправді просто купа металу», – кажуть у СтратКомі.

Зазначимо, що це вже не перший російський танк Т-90 «Прорив», який знищили українські військові за час повномасштабної війни. Відомо щонайменше ще про кілька цих спалених танків, один із них зруйнувала тероборона на околиці Харкова наприкінці травня 2022 року.

Додамо, вперше танк лінійки Т-90 в росії виробили на початку 90-х років як продовження Т-72. Танк Т-90М «Прорив» є модернізацією експортно орієнтованого варіанту Т-90С, який був представлений у 2011 році. Першу партію танків Т-90М навесні 2020 року отримала 2 гвардійська Таманська мотострілецька дивізія та 1 гвардійська танкова армія.

За оцінками західних експертів, на озброєнні армії рф зараз є близько 100 танків Т-90М «Прорив». Вартість одного залежить від версії та комплекту модернізації – експортна ціна становить близько 2,5 млн доларів, а наймодернізованішої версії – 4,3 млн доларів.

Європейські експерти вважають, що Т-90М є найтехнологічнішим і найбоєздатнішим танком у росії. Водночас агентство Defense Express критикує російський танк «Прорив» і називає його «недоарматою» та «проривом у нікуди». Реальні недоліки танка, як наголошує видання, проявилися в Індії, де місцеві Т-90С «зіштовхнулися з перегріванням двигуна та швидким виходом його з ладу».

Відтак агентство доходить до висновку, що випуском танків Т-90 кремль остаточно поховав свій розпіарений «цар-танк» Т-14 «Армата», який зміг прославитися лише тим, що заглухнув просто на Красній площі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *