ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд встановив мінімальні зарплати медикам на 2023 рік

Ольга Денисяка

|

Кабінет міністрів встановив базові гарантії розміру мінімальної зарплати медикам на 2023 рік. Про це йдеться в Телеграмі МОЗ.

 У 2023 році мінімальна заробітна плата має становити: для лікаря, фармацевта фахівця з реабілітації – не менше ніж 20 000 гривень; медичної сестри/брата – не менше ніж 13 500 гривень.

Це лише мінімальний рівень заробітної плати, гарантований державою медикам, які працюють повний робочий день.

Гарантії щодо виплати базової заробітної плати поширюватимуться на ті медичні заклади, які мають договори із НСЗУ за Програмою медичних гарантій, при цьому їх фонд оплати праці з нарахуваннями за поточний місяць не має перевищувати 85 % грошового доходу, отриманого у поточному місяці, з урахуванням накопичених залишків.

Для лікарів «первинки» та медичних сестер, які працюють з ними, умовою для отримання вищезгаданої зарплати є мінімум 70 % від оптимальної кількості укладених декларацій з пацієнтами.

Як повідомляв Львівський портал, з початку 2022 року українським медикам підняли зарплати: лікарі мали отримати не менше 20 тисяч гривень, а медперсонал – не менше ніж 13,5 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *