ОСТАННІ НОВИНИ

Війна завдала збитків довкіллю на Львівщині на 34 млрд грн

Наталя Дуляба

|

Завдані довкіллю Львівщини збитки за десять місяців повномасштабної війни оцінили майже у 34 млрд грн. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівської області.

Протягом десяти місяців російського вторгнення на території Львівщини зафіксували 34 влучання ворожих ракет або падіння їхніх уламків, що завдало шкоди довкіллю.

До документування цих випадків і фіксації завданої шкоди довкіллю залучали екологів у межах відкритих кримінальних проваджень. Спеціалісти обстежили території, що опинились під російськими обстрілами, відібрали 242 проби ґрунту та 123 проби води, провели необхідні заміри та розрахунки.

Збитки, завдані довкіллю Львівщини внаслідок військової агресії РФ за десять місяців війни, становлять 33,82 млрд грн. Абсолютна більшість із цієї суми, 32,21 млрд грн, припала на засмічення ґрунту.

Ще 1,6 млрд грн становлять збитки, заподіяні забрудненням ґрунту, 2,2 млн грн – збитки, заподіяні повітрю через загорання об’єктів. Ще більш ніж на 406 тисяч грн російські ракети знищили на Львівщині зелених насаджень.

Зауважимо, що загальні збитки довкіллю України, завдані за десять місяців повномасштабної війни, оцінили у понад 1,69 трлн грн. Станом на початок листопада, тобто за дев’ять місяців російського вторгнення, йшлося про 1,35 трлн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *