ОСТАННІ НОВИНИ

Тепла погода дозволила знизити електроспоживання, – «Укренерго»

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок вівторка, 3 січня, в Україні знизилось споживання електроенергії завдяки теплій погоді та роботі сонячних електропідстанцій. Про це йдеться на сторінці «Укренерго» у Facebook.

Так, станом на 11:00 год. завдяки теплій погоді споживання в Україні знижене, електростанції подають достатньо енергії для покриття навантаження. Крім цього, через ясну погоду вдалося підвищити виробництво електрики сонячними електростанціями. Тому знеструмлень до 14:00 год. по всіх областях не буде.

Але на вечір енергетики прогнозують поступовий ріст споживання, тому в регіонах на другу половину доби діятимуть ліміти. Таким чином можна буде забезпечити баланс в енергосистемі. На Львівщині вже попередили, що знеструмлення повернуть після 14:00 год.

Водночас в «Укренерго» додають, що окупанти знову вдарили по енергооб’єктах на сході та півдні, внаслідок чого є пошкодження в розподільчих мережах. Ремонтні роботи розпочнуться відразу після того, як це дозволять робити військові.

««Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені росіянами енергооб’єкти для забезпечення живлення споживачів та підвищення його надійності. Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, економія електроенергії залежить не лише від ситуації в енергосистемі загалом, а й безпосередньо від кожного мешканця. Для цього дотримуйтесь таких простих правил енергоощадності:

  1. не залишайте освітлення у кімнатах, де ніхто не перебуває;
  2. не залишайте техніку в «Режимі сну»;
  3. не вмикайте одночасно два і більше енергоємні прилади;
  4. після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово: спочатку освітлення, потім – прилади з невисокою потужністю;
  5. вимикайте прилади, у яких немає нагальної потреби, наприклад, телевізор, який ніхто не дивиться.

Додамо, що з 6 січня в Україні прогнозують різке похолодання, тому споживання знову виросте, а це призведе знову до триваліших знеструмлень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *