ОСТАННІ НОВИНИ

Козицький: наразі Львівщина обходиться без знеструмлень. Оновлено

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок вівторка, 3 січня, на Львівщині не застосовують графіки знеструмлень. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook.

Так, усі мешканці Львівської області зараз отримують електроенергію, графіків відключень поки не застосовують.

Як згодом заявили в «Львівобленерго», до 14:00 год. світло подаватимуть усім споживачам, а з 14:00 і до 23:00 год. діятимуть планові графіки знеструмлень.

Зазначимо, що це вже четвертий день поспіль, коли на Львівщині немає масових знеструмлень. Через економію світло не вимикали на Новий рік, 31 грудня – 1 січня, а також 2 січня.

Енергетики кажуть, що зекономити електрику вдається, зокрема, завдяки теплій погоді. Втім із 6 січня в Україні прогнозують різке похолодання, тому споживання знову виросте, що призведе до повернення знеструмлень.

Водночас економія електроенергії залежить не лише від ситуації в енергосистемі загалом, а й безпосередньо від кожного мешканця. Для цього дотримуйтесь таких простих правил енергоощадності:

  1. не залишайте освітлення у кімнатах, де ніхто не перебуває;
  2. не залишайте техніку в «Режимі сну»;
  3. не вмикайте одночасно два і більше енергоємні прилади;
  4. після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово: спочатку освітлення, потім – прилади з невисокою потужністю;
  5. вимикайте прилади, у яких немає нагальної потреби, наприклад, телевізор, який ніхто не дивиться.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *