ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські правоохоронці викрили конвертаційний центр, через який нелегально виводили готівку

Анастасія Диняк

|

Львівські правоохоронці викрили масштабну схему ухилення від сплати податків. Під час обшуків у фігурантів вилучили понад 150 мільйонів гривень готівки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, група осіб створила мережу фінансових установ через які поза обліком, без сплати податків проводили незаконні фінансові операції для виведення готівки.

Фігуранти виводили готівку так званим «конвертаційним центрам», а також займалися її переміщенням Україною та країнами ЄС, нелегальним обміном валют та продажом криптовалюти.

За попередніми даними, злочинною схемою користувались понад 250 фізичних осіб та більше 100 компаній.

Під час обшуків у пунктах обміну валюти та офісних центрах правоохоронці вилучили 152 мільйони гривень готівки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші  речові докази.

Запроцесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Фігурантам загрожує штраф до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідчі дії наразі тривають, проводяться відповідні експертизи. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та повідомлення про підозру учасникам злочинного угруповання.

Нагадаємо, у грудні 2020 року на Львівщині викрили один з найбільших конвертцентрів України з річним оборотом у понад 20 мільярдів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *