ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка розповіла, чим важлива траса на північ від Кремінної

Ольга Денисяка

|

Британська розвідка, заявтляє, що якби ЗСУ змогли взяти під повний контроль трасу Р66, це ще більше підірвало б російську оборону Кремінної. Про це йдеться в огляді розвідки Міноборони Британії.

У повідомленні йдеться, що останні п’ять днів російські та українські війська вели бої за контроль над трасою Р66 на північ від КремінноїЛуганської області. Ця траса є ключовим маршрутом постачання для північної ділянки російського фронту на Донбасі з Бєлгородської області Росії.

«якби Україна змогла убезпечити цей маршрут, це, ймовірно, ще більше підірвало б російську оборону Кремінної», – йдеться в огляді.

Як повідомляв Львівський портал раніше, українські військові наближаються до звільнення Кремінної, що дозволить їм контролювати основні дороги промислових центрів Донбасу – Сєвєродонецька та Лисичанська.

Зазначимо, Кремінна – місто, розташоване на околиці Луганщини і фактично межує з Донеччиною. Відстань до деокупованого на початку жовтня Лимана становить менше 30 кілометрів.

20 грудня Сергій Гайдай повідомляв, що бійці ЗСУ стабілізували ситуацію на напрямку Сватове – Кремінна та зуміли закріпитися на позиціях у Білогорівці, що за 12 км від Кремінної. На той час просування до Кремінної йшло повільно через щільну замінованість територій.

Нагадаємо, наприкінці жовтня ЗСУ взяли під свій вогневий контроль стратегічно важливої траси Сватове – Кремінна, яка є однією з головних транспортних артерій для постачання окупантів.

Таким чином українські воїни не лише позбавили рашистів зручної логістики для підвезення техніки та боєприпасів, а й отримали значні можливості для просування вперед: зі Сватового – до кордону з РФ та на Старобільськ – логістичний центр загарбників. Кремінна відкриває напрямки на Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *