ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині батько з сином підірвалися на міні

Анастасія Диняк

|

У лісі на Харківщині на міні підірвався 7-річний хлопчи та його 47-річний батько, який намагався врятувати дитину. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Так, у середу, 28 грудня, у районі села Бугаївка Чугуївського району у лісі на міні підірвалися батько з сином.

«На вибуховому пристрої підірвалися чоловік 47 років та 7-річний хлопчик. Обидва отримали вибухові травми та були госпіталізовані. Зараз лікарі надають їм усю необхідну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Синєгубов закликав місцевих мешканців не відвідувати ліси, лісосмуги, не виходити на узбіччя доріг, а також не торкатися  підозрілих предметів та телефонувати рятувальникам у разі виявлення таких.

Зазначимо, станом на початок грудня 174 тисячі кв км території України досі всіяні вибухонебезпечними предметами, що становить близько 30% всієї площі держави.

Загалом із початку широкомасштабного вторгнення РФ на території України піротехніки вже знешкодили 300 704 вибухонебезпечних предметів та 2891 кг вибухової речовини, у тому числі 2155 авіаційних бомб. Обстежено територію площею близько 76 325 гектарів.

Нагадаємо, у Держдепі США заявили, що тактика росіян мінувати все навколо в Україні, а особливо цивільні об’єкти і навіть тіла вбитих, нагадує дії терористів ІДІЛу в Сирії та Іраку. При цьому американці кажуть, що розмінування в Україні є найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни.

Додамо, що станом на квітень розмінування потребували близько 300 тисяч кв км території України, тобто майже половина її площі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *