ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка визначила пріоритети росіян у війні

Анастасія Диняк

|

Британські розвідники зазначили, що наразі для російських окупантів у пріоритеті утримати під контролем Кремінну на Луганщині. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Так, за даними розвідки, останніми днями росіяни, ймовірно, зміцнила ділянку Кремінна на своїй лінії фронту через постійні наступи українсьих військових.

«Кремінна була відносно вразливою відтоді, як у жовтні українські війська просунулися через місто Лиман на захід. Росія побудувала нові потужні оборонні споруди в цьому районі та, ймовірно, віддасть пріоритет утриманню лінії тут», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що цей район має матеріально-технічне значення для російського фронту на Донбасі, а також є важливим містом в Луганській області.

Окрім того, Кремль стверджує, що «звільнення» цієї території є основним виправданням для війни в Україні.

Як повідомляв Львівський портал раніше, українські військові наближаються до звільнення Кремінної, що дозволить їм контролювати основні дороги промислових центрів Донбасу – Сєвєродонецька та Лисичанська.

Зазначимо, Кремінна – місто, розташоване на околиці Луганщини і фактично межує з Донеччиною. Відстань до деокупованого на початку жовтня Лимана становить менше 30 км.

20 грудня Сергій Гайдай повідомляв, що бійці ЗСУ стабілізували ситуацію на напрямку Сватове – Кремінна та зуміли закріпитися на позиціях у Білогорівці, що за 12 км від Кремінної. На той час просування до Кремінної йшло повільно через щільну замінованість територій.

Нагадаємо, наприкінці жовтня ЗСУ взяли під свій вогневий контроль стратегічно важливої траси Сватове – Кремінна, яка є однією з головних транспортних артерій для постачання окупантів.

Таким чином українські воїни не лише позбавили рашистів зручної логістики для підвезення техніки та боєприпасів, а й отримали значні можливості для просування вперед: зі Сватового – до кордону з РФ та на Старобільськ – логістичний центр загарбників. Кремінна відкриває напрямки на Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *