ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни зносять маріупольський Драмтеатр

Анастасія Диняк

|

Росіяни у тимчасово окупованому Маріуполі почали демонтаж Драматичного театру, який вони частково розбомбили у березні. Планують знести задню та центральну частини театру. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

Так, за даними Андрющенко, окупанти планували залишити від Драмтеатру лише фронтальну частину споруди, як «основу реконструкції». Однак, з огляду на характер робіт, вціліє лише фронтон.

«Знесення руїн Драмтеатру – безумовне намагання сховати назавжди фізичні докази найбільшого навмисного вбивства українців росіянами з початку цієї фази війни», – написав радник мера.

Андрющенко додав, що росіяни вдруге за сторіччя будують театр «на кістах».

«За радянських часів його було побудовано в місці захоронення солдатів вермахту, ‘яких було ексгумовано лише в 2017-2018 роках. Тепер планують будувати на кістках маріупольців», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 березня російська авіація скинула надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися сотні мирних маріупольців.

Щонайменше 600 українців загинули внаслідок ворожого авіаудару по Драмтеатру у Маріуполі. Це були ті, хто ховався у будівлі театру від обстрілів або ж знаходився поряд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *