ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти обстріляли критичну інфраструктуру на Запоріжжі ракетами С-300

Наталя Дуляба

|

Під час масованої атаки вранці 16 грудня російські окупанти обстріляли критичну інфраструктуру Запоріжжя та області ракетами з радянських систем С-300. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, з 9:00 до 9:30 год. ранку російські окупаційні війська випустили по Запоріжжю та територіальних громадах Запорізького району 21 ракету, попередньо типу С-300.

Внаслідок масованого обстрілу частково зруйновані приміщення та прилегла територія об’єктів критичної інфраструктури. Без світла залишились деякі райони Запоріжжя та області.

Попередньо відомо, що обійшлося без жертв.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ. Наразі триває слідство, на місцях влучань працюють слідчі.

Зазначимо, що С-300 – це радянський зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії, призначений для знищення повітряних цілей, тобто ведення протиповітряної оборони. Однак під час повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти стали використовувати ракети С-300 для ураження наземних цілей.

Активно застосовувати ракети С-300 рашисти стали влітку. Ними регулярно обстрілюють прикордонні з РФ регіони чи місцевості неподалік окупованих українських територій, адже максимальна дальність польоту такої ракети становить не більше 300 км. Такі ракети у порівнянні зі сучасними є досить неточними, але все одно несуть суттєву загрозу, оскільки вражає свою ціль тисячами елементів.

У Повітряних Силах пояснювали, що ворог почав використовувати для обстрілів системи С-300, бо відчуває брак сучасного технологічного озброєння.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *