ОСТАННІ НОВИНИ

Завершено розслідування проти львівського забудовника та колишнього голови ДПСУ

Андрій Котенський

|

САП на НАБУ завершили слідство у справі стосовно колишнього Голови Державної прикордонної служби України та його спільників яких підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, в результаті чого львівський забудовник одержав неправомірну вигоду у понад 10,68 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Слідчої антикорупційної прокуратури.

12 грудня 2022 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишніх голови Державної прикордонної служби України та начальника Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директора товариства – забудовника, підозрюваних у зловживанні владою та службовим становищем.

За дорученням прокурора детективи НАБУ стороні захисту відкрили матеріали на ознайомлення, перед скеруванням обвинувального акту до суду.

«У першому півріччі 2019 року товариство – забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Державній прикордонній службі України 66 квартир у двох будинках, що розташовані у межах м. Львова, зокрема один із них – у центральній його частині, для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Проте попри договірні зобов’язання забудовник продав призначені для прикордонників квартири», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, задля приховання своїх злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову із представниками Державної прикордонної служби України та провів «заміну» житла, хоча воно не відповідало умовам договорів. У результаті прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.

28 жовтня 2022 року САП та НАБУ повідомили згаданим особам про підозру. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 6 років позбавлення волі.

НАБУ та САП не розголошують імені посадовця Держприкордонслужби, але за даними ЗМІ, мова про колишнього голову Державної прикордонної служби Петра Цигикала.

Водночас судячи із оприлюднених фото мова про ЖК «Америка» та ЖК «Велика Британія». Обидва комплекси зведені будівельною корпорацією РІЕЛ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *