ОСТАННІ НОВИНИ

Негода знеструмила частину Львівщини. Оновлено

Наталя Дуляба

|

Через негоду станом на ранок понеділка, 12 грудня, без світла на Львівщині залишились 77 населених пунктів, до обіду їхня кількість зросла майже до двох сотень. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними «Львівобленерго», причиною знеструмлення стало покриття проводів електромереж льодом та пошкодження ліній електропередач, на які впали дерева.

Так, станом на 8:00 год. ранку внаслідок негоди на Львівщині світла не мають 25 населених пунктів повністю та 57 частково. Йдеться про:

  • Центральний РЕМ (Перемишлянська, Пустомитівська частина);
  • Східний РЕМ (Золочівська, Бродівська, Буська част.);
  • Північний РЕМ (Радехівська, Червоноградсько-Сокальська, Кам’янка-Бузька част.);
  • Західний РЕМ (Жовківська, Мостиська част.);
  • Південний РЕМ (Дрогобицька част.);
  • ЛМЕМ (Пустомитівська, Жовківська част.).

ОНОВЛЕНО: голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що станом на 13:00 год.  світла не мають 184 населених пунктів (84 повністю, 100 частково).

Аварійні бригади працюють у посиленому режимі, аби відновити електропостачання.

Водночас мешканців Львівщини закликають не наближатись до місця обриву проводів ліній електропередач не менше ніж на 8 м, адже можна отримати смертельний удар струмом!

Відходити з небезпечної зони потрібно «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.

Якщо побачили пошкоджені електромережі, повідомте за номером 0-800-30-15-68 (цілодобово, безкоштовно) або на інші номери кол-центру: 067-333-15-68, 050-460-15-68, 093-170-15-68, (032) 290-75-68.

Також залишити повідомлення можна на сторінці Гарячої лінії «Львівобленерго» у Facebook, у чат-ботах Viber та Telegram.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *