ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ проводить обшуки в УПЦ МП на Житомирщині

Ольга Денисяка

|

У Житомирській області проводять контррозвідувальні заходи СБУ на об’єктах Української православної церкви Московського патріархату. Про це йдеться у Facebook Управління СБ України в Житомирській області.

Цього разу заходи проводяться у Коростенському районі на території та у приміщеннях:

– Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря;

– Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії;

– Скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського.

Безпекові заходи проводять співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією і Національною гвардією за безпосередньої участі представників церкви. Їхня мета – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі нашої держави.

«Враховуючи повномасштабну військову агресію російської федерації проти України, дані заходи проводяться Службою безпеки у тому числі для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в рф релігійних громад в якості осередку «русского міра» та убезпечення населення від можливих провокацій і терористичних актів», – йдеться в повідомленні.

Спільно з представниками релігійних організацій правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, можливо причетних до протиправної діяльності, та предметів, заборонених до обігу на території нашої держави.

Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства та на виконання відповідного доручення Ради національної безпеки і оборони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *