ОСТАННІ НОВИНИ

Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico. Про це повідомляє Politico.

«Лише погляньте, як європейські лідери, які перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч з ним – ось як політики прагнуть, щоб їх бачили», – зазначає видання.

Як пише видання, Європа змінюється: континент переоцінює свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переглядає політику щодо торгівлі, вступу та енергетичної безпеки. 

«Загалом кажучи, це переосмислення того, що означає бути європейцем — і це значною мірою завдяки українському коміку, який став президентом», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що до рейтингу найвпливовіших людей Європи видання включило 28 осіб: 18 чоловіків та 10 жінок. Половину місць у списку займають політики, решту – дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.

Як повідомляв Львівський портал, президент Володимир Зеленський став людиною 2022 року за версією американського журналу Time, а разом з ним «дух України».

Також «Людиною року» Зеленського назвало впливове британське видання Financial Times. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *