ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається з Героєм Юрієм Черненком

Ольга Денисяка

|

24 листопада Львів попрощається з Героєм Юрієм Черненком, який загинув, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону відбудеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Юрій Черненко (09.11.1968-11.11.2022). Львів’янин. 

Навчався у Ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. Здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «слюсар механоскладальних робіт 3-го розряду». Протягом 1968-1988 років проходив військову службу. 

Із 1995 року проходив службу у складі сучасної Національної гвардії України. Із 2016 року перебував у 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, згодом – у складі 355-го навчального механізованого полку. Виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції/Операції Об’єднаних сил. 

Головний сержант. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України боровся із окупантами у лавах 37-го окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя» 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Юрія Черненка залишилися донька та онук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *