ОСТАННІ НОВИНИ

Британія вперше передає Україні гелікоптери Sea King

Наталя Дуляба

|

Британія вперше передасть Україні три гелікоптери Sea King. Перший із них (чи перші) вже в Україні. Про це пише Європейська правда з посиланням на заяву міністра оборони Бена Воллеса.

Заява Бена Воллеса пролунала в Осло на зустрічі з колегами із союзницьких країн, де обговорюють у тому числі подальшу військову підтримку для України.

Останні шість тижнів українські фахівці навчалися у Британії керувати та обслуговувати гелікоптери, які будуть використовувати для пошуково-рятувальних операцій.

Воллес також повідомив, що Британія надасть додаткові 10 тисяч артилерійських снарядів.

Гелікоптерами Sea King раніше застосовували британські Повітряні сили і флот. На флоті останній Sea King перестали використовувати з 2018 року.

Як повідомляв Львівський портал, під час свого першого візиту до Києва 19 листопада новий прем’єр Британії Ріші Сунак пообіцяв посилити ППО України 125 зенітними гарматами, а раніше у листопаді анонсували додаткові 1000 ракет земля-повітря.

Днями стало відомо, що Лондон передав Україні вдосконалені ракети Brimstone 2. Також Британія допомагає зимовою формою та спорядженням.

Загалом Британія є на другому місці після США за обсягом допомоги Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *