ОСТАННІ НОВИНИ

Україна хотіла б, щоб Польща розмістила системи Patriot на спільному кордоні

Наталя Дуляба

|

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат заявив, що Україна хотіла б, аби Польща встановила системи протиповітряної оборони Patriot поруч із українським кордоном. Про це він сказав 21 листопада під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

Журналісти поцікавились, чи можливо хоча б теоретично, що Польща встановить додаткові системи протиповітряної оборони на кордоні з Україною, і таким чином зможе захистити небо над її західними регіонами.

На це Юрій Ігнат відповів: «Із початку вторгнення РФ ми всі просили весь світ захистити, закрити наше небо, надати зброю, літаки. Дуже хотілось, щоб це сталося. Щоб хоча б на тій ділянці фронту якось захистити наше небо цими комплексами».

Нагадаємо, Німеччина запропонувала посилити протиповітряну оборону Польщі додатковими системами Patriot та винищувачами Eurofighter. На це польський міністр оборони Маріуш Блащак відреагував схвально і запропонував розмістити ці пускові установки поблизу кордону з Україною.

Довідково: система Patriot – американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який використовують, зокрема, США та Німеччина, а тепер і Польща. До кінця 2022 року на озброєнні польських військових мають бути дві батареї Patriot (16 пускових установок).

Крім того, на території Польщі у місті Жешув дислокуються дві батареї Patriot Збройних Сил США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *