ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий пояснив, чому не всі львів’яни чують сирени із пересувних гучномовців

Наталя Дуляба

|

Через тотальне знеструмлення Львова після російської атаки про повітряну тривогу мешканців мають сповіщати автомобілі із гучномовцями. Частина львів’ян нарікає, що взагалі не чула цього оповіщення. Міський голова Андрій Садовий пояснив, що причиною цьому стали затори. Про це він сказав під час брифінгу 16 листопада.

Журналісти поцікавились у мера, чи знає він про проблему із системою оповіщення населення під час знеструмлень внаслідок російських атак, адже частина львів’ян скаржиться у соцмережах, що в деяких районах гучномовців не було чути.

Зауважимо, що під час проблем із електропостачанням у Львові про оголошення та відбій повітряної тривоги мають сповіщати автомобілі, обладнані гучномовцями. Втім вже не вперше мешканці нарікають, що не чують їх, а жодним іншим чином дізнатись про тривогу під час блекауту вони практично не можуть.

«Ми це питання обговорювали сьогодні на нараді. Машин є достатньо, але дуже часто водії їдуть чітко за ПДР. Думаю, ми з військовою адміністрацією владнаємо це так, щоб автомобілі зі сиренами мали відповідні маячки і могли швидше рухатися, а не стояти у заторах і чекати, коли їх хтось пропустить», – прокоментував Андрій Садовий.

На повторне запитання про те, скільки у Львові є таких машин із гучномовцями, він так і не відповів конкретно, а лише заявив, що «їх є достатньо».

Нагадаємо, напередодні повномасштабної війни у мерії Львова говорили, що мають 7 машин із гучномовцями для оповіщення населення під час знеструмлень. Тоді ж ішлося про намір придбати 20 таких авто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *