ОСТАННІ НОВИНИ

Співвласник аквапарку збудує новий готель поблизу центру Львова

Наталя Дуляба

|

В історичному ареалі Львова з’явиться новий 6-поверховий готель. Його біля «Львівводоканалу» збудує співвласник аквапарку. Відповідне рішення 11 листопада прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Містобудівні умови та обмеження отримав львів’янин Сергій Дігтяр. Існуючу будівлю на вул. Зеленій, 67 він відреконструює (із прибудовою і надбудовою) під торгово-офісний центр і готель.

За вказаною адресою зараз розташована нежитлова будівля на один-два поверхи, яку використовують під підприємницьку діяльність. Донедавна тут працював магазин, автосервіс. Тепер ж цей будинок розбудують у 6-поверховий торговий центр із офісними приміщеннями й готелем.

Ця будівля зараз не належить до пам’яток архітектури, але має історичну цінність і розташована на території історичного ареалу Львова. Відразу поруч – парк Сьомого прикордонного загону, трохи далі – «Львівводоканал».

«Всі цінні елементи історичної будівлі, яка там була свого часу, збережуть. Зберігається цінний фасад, об’єм будівлі із прибудовою та надбудовою з боку вул. Зеленої. Як варіант розглядається апартамент-готель, але це не є житло. Нам подали планування номерів, де передбачено суто кімнату із відповідною готельною інфраструктурою», – наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, на першому поверсі оновленої будівлі облаштують магазини та офіси, на інших – готель.

Натисніть на зображення для збільшення

Всі роботи вестимуть на земельній ділянці площею 0,065 га, її виконком дозволив забудувати на 78,3%, а також встановив, що висота майбутнього готелю не повинна перевищувати 22 м.

Як відомо, за польських часів у будинку №67 на вул. Зеленій діяла фабрика паровозних арматур «Андрусевич і спілка».

Сергій Дігтяр є заступником голови Львівської обласної федерації плавання Андріяна Гутника. Останній – депутат Львівської міськради від «Свободи».

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Дігтяр разом із Андріяном Гутником та Олегом Верлінським є власникам ТзОВ «Комплекс водних видів спорту» – львівського аквапарку.

Додамо, що фірма Олега Верлінського вже будує житло на місці гаражів на Підзамчі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *