ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть чоловіка, який підірвав авто з людьми

Анастасія Диняк

|

До суду передали справу щодо чоловіка, який намагався вбити людей, які заплатили йому гроші за перегін авто з-за кордону. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, вкінці травня 2022 року на автостоянці одного з готелів у автомобілі «Міцубіші» вибухнула граната. На момент вибуху в салоні авто були четверо людей: 54-річна жінка, двоє чоловіків 54 років та чоловік віком 43 роки. Усі мешканці Київщини.

Унаслідок вибуху вони отримали поранення різних ступенів тяжкості.

За даними правоохоронців, гранату в авто залишив їхній знайомий, 41-річний киянин. Кілька тижнів тому чоловік запропонував своїм «клієнтам» пригнати до України авто з-за кордону. Потерпілі передали чоловікові по кілька тисяч доларів, але свої автомобілі так і не отримали.

Щоб не віддавати гроші затриманий вирішив вбити замовників. Разом з майбутніми власниками він приїхав на Львівщину зустрічати неіснуючі авто. Вже згодом чоловік вийшов з машини та залишив на сидінні сумку з гранатою.

Підозрюваного судитимуть за фактом закінченого замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з корисливих мотивів, умисного пошкодження чужого майна шляхом вибуху та носінння, зберігання, придбання, бойових припасів і вибухових пристроїв (ч. 2 ст. 15 – п. п. 1, 5, 6; ч. 2 ст. 115;  ч. 2 ст. 194;  ч. 1 ст. 263 КК України).

Чоловіку загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами або довічне ув’язнення. Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *