ОСТАННІ НОВИНИ

Колишню голову Рясне-Руської сільради підозрюють в махінаціях із землею

Андрій Котенський

|

Правооохоронці повідомили про про підозру колишній голові Рясне-Руської сільської ради Львівської області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило до втрати 0.5 га земельного фонду громади. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2020 року чиновниця внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо місця розташування 5 земельних ділянок лісового фонду, які в подальшому були незаконного передані у власність фізичних осіб.

Внаслідок дій підозрюваної із користування Яворівського ДЛГП «Галсільліс» вибули земельні ділянки державної власності загальною площею понад 0,5 га, вартість яких перевищує 1,9 млн грн.

Наразі вирішується питання про застосування запобіжного заходу та арешту майна підозрюваної.

Триває перевірки правомірності відчуження ряду інших земельних ділянок лісового фонду на території цієї сільської ради у приватну власність та причетність до вчинення  кримінальних правопорушень інших осіб.

За даними поліції Львівщини незаконно виведені з державної власності ділянки арештовані. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере 66-річній підозрюваній запобіжний захід.

Правоохоронці не розголошують імені підозрюваної, але вочевидь, що фігуранткою справи є Емілія Смокоровська, яка 14 років керувала сільською радою Рясне-Руської – до моменту приєднання села до Львівської громади у 2020 році.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова, а належала Рясне-Руській. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Також  за цим фактом є відкрита кримінальна справа, і за неї взялася Генпрокуратура.

Більше того, у 2016 році ГПУ проводила обшуки у львівській мерії, аби відшукати оригінали документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі. Із вилучених документів стало відомо, що за підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижчою від її собівартості.

Згодом з’ясувалось, що незважаючи на заяви прокуратури, на спірній ділянці, яку не можуть поділити Львів і Рясне-Руське, таки будуватимуть індустріальний парк. Проти цього активно протестувала громада Рясне-Руської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *