ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ знищили вдвічі більше російських літаків, ніж було втрачено за 10 років війни в Афганістані, – Залужний

Наталя Дуляба

|

Лише за вісім місяців повномасштабного вторгнення українські військові знищили вдвічі більше російських літаків, ніж СРСР втратив за 10 років війни в Афганістані. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці у Facebook.

«За час повномасштабної агресії захисники України знищили в два рази більше літаків РФ, ніж втрачено Радянським Союзом за 10 років війни в Афганістані: 278 літаків РФ в Україні проти 118 радянських літаків в Афганістані. Ця війна є такою ж ганьбою для Росії і стане причиною її руйнації», – написав він.

Зазначимо, станом на 3 листопада у війні проти України РФ позбулася 258 вертольотів, 2734 танків, 5552 бойових броньованих машин, 1442 дронів та низки іншої техніки. Також ЗСУ ліквідували 74 тисячі російських військових.

Крім того, за приблизними підрахунками станом на початок листопада в Україні знищили 1402 російських офіцерів, 26% із них – це старші офіцери.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *