ОСТАННІ НОВИНИ

У приєднаних до Львова громадах з’явились власні поліцейські офіцери

Андрій Котенський

|

Приєднані до Львова громади тепер мають своїх поліцейських офіцерів. Вони наділені більшими повноваженнями, ніж дільничні інспектори, та закріплені за конкретними населеними пунктами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Їхнє завдання – забезпечення охорони громадського порядку та профілактика злочинності на підлеглій території. Робота поліцейських офіцерів безпосередньо у громадах – спільний проєкт Львівської міської ради та Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР також затвердив відповідну програму «Поліцейський офіцер громади» на 2022-2027 роки, яка передбачає співфінансування цього проєкту.

Як розповів директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський, 10 з 12 поліцейських офіцерів громад вже тестово працюють у Львівській МТГ. Загалом, приєднані до Львова громади згруповані у 4 блоки, за якими закріплені поліцейські офіцери. Так, 5 поліцейських закріплені за Винниками, Лисиничами та Підбірцями, 3 – за Дублянами і навколишніми селами, 2 – за Брюховичами і ще 2 – за Рясне-Руським та Рудно.

«Поліцейські офіцери громад мають більший спектр повноважень, аніж дільничні інспектори. Вони можуть зупиняти автомобілі, перевіряти дотримання правил дорожнього руху, виписувати штрафи. Весь робочий день вони проводять у своїй громаді: об’їжджають територію, спілкуються з людьми, слідкують за дотриманням правопорядку, виявляють та попереджають правопорушення. Поліцейські офіцери громад мають тісно працювати з місцевою владою у питаннях, до прикладу, порушення правил благоустрою, незаконної забудови, стихійної торгівлі тощо. Цей експеримент заслуговує на увагу, і є велика надія, що у наших громадах стане безпечніше», – переконаний Юрій Лукашевський.

Як додав заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець, поліцейські офіцери пройшли спеціальне навчання і працюють за стандартами інших країн. «Поліцейські офіцери громад – це універсальні поліцейські, які охоплюють всі напрямки роботи. Це не є просто. Але для цього вони пройшли спеціальне навчання і працюють за стандартами інших країн – як шерифи у громадах», – пояснив Дмитро Міхалець.

Поліцейські офіцери громад залишаються у штаті Головного управління Нацполіції у Львівській області, водночас вони підзвітні громаді та узгоджують свої завдання і дії з Львівською міською радою. Місто забезпечує їх офісами, канцтоварами, оргтехнікою, частково пальним тощо. Ще раніше міськрада закупила для них 6 автомобілів. Ще стільки ж машин має надати  Головне управління Нацполіції у Львівській області.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині ОТГ матимуть своїх поліцейських офіцерів.

Львівська міська рада та Головне управління Національної поліції у Львівській області підписали Меморандум, який передбачав створення 12-ти посад поліцейських офіцерів громад, які працюватимуть у приєднаних до Львова громадах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *