ОСТАННІ НОВИНИ

США планують надати Україні ще 4,5 мільярда доларів

Ольга Денисяка

|

Найближчими тижнями США мають намір виділити Україні пряму бюджетну підтримку у розмірі 4,5 мільярда доларів. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен перед зустрічю з українським колегою Сергієм Марченком, передає Укрінформ.

Як зазначається, два тижні тому Конгрес затвердив це фінансування, таким чином, загальна пряма бюджетна підтримка України від США становитиме 13,5 млрд доларів у вигляді безоплатної допомоги.

«Ми прагнемо надати вам це фінансування якнайшвидше, тому що ми знаємо, наскільки це важливо для підтримки вашого мужнього опору незаконному російському вторгненню», – сказала Єллен.

За її словами, Вашингтон також долучився до основних кредиторів України, призупинивши виплати з обслуговування двостороннього боргу країни цього та наступного року.

Єллен також закликала партнерів і союзників якнайшвидше виконати зобов’язання щодо підтримки України та приєднатися до Сполучених Штатів, оскільки росія продовжує свої варварські атаки на країну.

«Дозвольте мені внести ясність: міжнародна підтримка України – це колективні зусилля. Ми закликаємо наших партнерів та союзників приєднатися до нас, оперативно виконавши свої зобов’язання перед Україною та активізувавши зусилля, щоб зробити більше — як для допомоги Україні у продовженні надання основних державних послуг, так для допомоги у відбудові та відновленні України», – сказала американський міністр.

Вона також висловила співчуття міністру фінансів Сергію Марченку та іншим представникам українського уряду у зв’язку з нещодавніми російськими атаками, спрямованими на Київ та інші великі міста, та пообіцяла незмінну підтримку з боку Вашингтона.

«Вкотре світ побачив справжню природу варварської та незаконної війни, розв’язаної росією. Сполучені Штати продовжують рішуче підтримувати Україну та український народ. Ми продовжуватимемо підтримувати вас у відновленні процвітаючої та вільної України», – заявила Єллен.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *