ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав костюми біологічного та хімічного захисту

Андрій Котенський

|

Львів отримав у подарунок у сучасні костюми біологічного та хімічного захисту. Їх місту передала громадська організація «Єдність і Розвиток», за підтримки німецьких партнерів LeaveNoOneBehind Ukraine Info Hub. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Костюми захисту отримають медики, рятувальники, а також комунальники, адже саме вони у критичних ситуаціях найпершими рятуватимуть людей. Загальна вартість цих костюмів – 30 тисяч євро.

«Це костюми німецького виробництва, які, за потреби, будуть захищати від хімічної чи біологічної атаки ворога. Завдяки нашим німецьким партнерам LeaveNoOneBehind Ukraine Info Hub, нам вдалося залучити цю підтримку і привезти тисячу таких костюмів. Дай Боже, щоб вони не знадобилися, але краще бути готовими», – зазначив Михайло Поперечнюк, керівник громадської організації «Єдність і Розвиток».

Це одноразові костюми третього рівня захисту від радіації, хімічної та біологічної загрози, тож у них можна проводити відповідні роботи у зараженій місцевості.

«Ці костюми будуть поділені між службами, які будуть виїжджати на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Саме ці костюми використовуються, в основному, для ліквідації наслідків зараження місцевості ядерними, хімічними чи радіаційними збудниками», – додав Микола Грицайчук, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Як відомо, НАТО поки не бачить ознак до підготовки Росією ядерного удару.

Раніше в міністерстві оборони США також підтверджували, що наразі не бачать доказів того, що президент Росії Владімір Путін готується до застосування ядерної зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *