ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон не підтвердив повідомлення про переміщення ядерної зброї рф

Ольга Денисяка

|

Пентагон не має інформації, яка підтверджує повідомлення про те, що Росія може перевозити тактичну ядерну зброю залізницею. Про це, як пише Європейська правда, високопоставлена представниця Пентагону заявила 4 вересня, повідомляє агентство Reuters.

Заступниця помічника міністра оборони з питань України і Росії Лора Купер заявила, що американські військові не бачать жодних ознак, щоб змінювати розміщення власних ядерних сил.

«У мене немає нічого іншого, окрім як даних з відкритих джерел», – сказала Лора Купер.

Пентагон уважно стежить за ядерними силами Росії, що є основною частиною його місії з часів холодної війни.

Зазначимо, що за даними італійського видання La Repubblica, розвідка НАТО нібито попередила союзників про можливе випробування Росією суперторпеди «Посейдон», оснащеної ядерним зарядом. А за даними The Times, президент РФ Владімір Путін, ймовірно, планує випробування ядерної зброї поблизу України – для цього він спрямував у напрямку лінії фронту так званий «ядерний потяг».

Між тим НАТО наразі не бачив ознак можливої підготовки Росії до ядерного випробування, але продовжує пильно стежити за ситуацією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *