ОСТАННІ НОВИНИ

Байден пообіцяв Україні передові системи ППО

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден у розмові з українським колегою Володимиром Зеленським пообіцяв надати Україні передові системи ППО. Про це пише Європейська правда із посиланням на заяву Білого дому.

Байден під час розмови засудив ракетні удари, завданих Росією 10 жовтня по Україні, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним і близьким загиблих і поранених у результаті цих безглуздих атак.

«Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для її захисту, включаючи передові системи протиповітряної оборони», – йдеться у заяві.

Президент США також наголосив на своїй постійній взаємодії зі союзниками та партнерами з метою продовження накладання санкцій на Росію, притягнення РФ до відповідальності за її воєнні злочини та звірства, а також надання Україні безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Зі свого боку Зеленський назвав продуктивною свою розмову з Байденом.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна змінила перелік пріоритетної зброї для отримання в Сполучених Штатів із наближенням зими: тепер перші місця там посідають системи протиповітряної оборони, оскільки Росія, ймовірно, активізує ракетні удари по інфраструктурі.

США сприяли передачі Україні систем С-300 від Словаччини, а також оголосили про передачу протиповітряних радарів і двох власних комплексів протиповітряної оборони NASAMS. Однак українська сторона говорить, що цієї кількості недостатньо і прибуде вона не одразу.

Як повідомляв Львівський портал, Німеччина анонсувала, що передасть Україні системи IRIS-T восени. Не виключено, що після останніх масованих ракетних ударів, які здійснює Росія по цивільній інфраструктурі, цей процес може пришвидшитись.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *