ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині досі не працюють 42% мереж мобільних операторів

Наталя Дуляба

|

Після масованих ракетних обстрілів українські міста залишились без світла і, відповідно, – без зв’язку та інтернету. Станом на вечір понеділка, 10 жовтня, на Львівщині досі є значні перебої з мережею, мобільний в’язок охоплює лише 58% області. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.

У шістьох містах України є суттєві складнощі з інтернетом. Йдеться про Львів, Харків, Житомир, Суми, Полтаву і Хмельницький. Водночас іще у чотирьох містах інтернет зник тільки частково: у Тернополі, Кривому Розі, Ужгороді та Києві.

Крім того, у вісьмох областях частково зник і погіршився зв’язок. За даними мобільних операторів, на Харківщині працює 41% мереж, в Запоріжжі – 51%, на Львівщині – 58%, Сумщині – 59%, Полтавщині – 70%, Житомирщині 76%, Київщині – 88%, Хмельниччині – 88%.

Михайло Федоров додав, що своїми масованими ракетними ударами російські окупанти не змогли залишили Україну повністю без зв’язку. Через знеструмлення в містах провайдери уже незабаром відновили роботу завдяки генераторам. Мінцифри зі свого боку забезпечують їх додатковими генераторами і достатнім запасом палива, а також Старлінками. Все це потрібно для того, щоб зберегти інтернет та мобільний зв’язок, поки аварійні бригади не відновлять електропостачання.

«Завдяки зусиллям електропостачальників сотні станцій відновили роботи. Це особливо відчутно в Харківській та Сумській областях. Російські нелюди думали залякати нас пошкодженням енергетичної інфраструктури, але очікувано у них нічого не вийшло. Адже всі українські телеком-компанії після 24 лютого мають досвід із максимально оперативного відновлення інтернету та зв’язку, щоб попри все українці завжди були на зв’язку зі своїми рідними. Працюємо далі», – наголосив Михайло Федоров.

Нагадаємо, 10 жовтня російські окупанти випустили по Львівщині 15 ракет. Через атаку 90% Львова залишились без електроенергії, без інтернету, води, а також мобільного зв’язку.

Не курсує електротранспорт, вуличне освітлення Львова також не відновили. Набрати питну воду можна на 13 лоціях, деталі – за цим посиланням.

Через знеструмлення Львова повітряну тривогу сповіщатимуть автомобілі із гучномовцями.

Разом із тим мешканців просять обмежити використання світла, аби зменшити зараз критичні навантаження на енергосистему. А львів’ян закликають не запасатися хлібом, бо пекарні вже відновлюють роботу.

Додамо, що МОН рекомендувало школам скасувати очне навчання до 14 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *