ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині деокупували 29 населених пунктів

Наталя Дуляба

|

У Херсонській області ЗСУ звільнили від російських окупантів 29 населених пунктів. Про це 7 жовтня в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Наш контрнаступ просувається, наше заглиблення по різних напрямках продовжується. Вивільнені території зросли з 400 до 500 кв км, і цей процес триває. 29 населених пунктів (звільнених, – ред.), 11 з них ми назвали. Зустрічають люди наших визволителів з теплом у серці і сльозами на очах, співають гімн, піднімають прапори», – сказала вона.

Напередодні в ЗСУ офіційно підтвердили звільнення на півночі Херсонщини 11 населених пунктів: Любимівки, Хрещенівки, Золотої Балки, Біляївки, Українки, Великої Олександрівки, Малої Олександрівки, Давидового Броду, Петропавлівки, Нововоскресенського і Новогригорівки.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв про деокупацію ще й Миролюбівки та Архангельського.

В американському Інституті вивчення війни кажуть, що ЗСУ досягають значних успіхів на Херсонщині. Зі свого боку у Генштабі розповідають, що окупанти, відступаючи на Херсонщині, мінують інфраструктурні об’єкти та будинки українців.

Нагадаємо, загалом на півдні України рашисти намагаються втримати свої позиції та навіть атакувати позиції ЗСУ, проте все безуспішно. Українські захисники завдають ворогу значних втрат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *