ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні окупанти намагаються атакувати, але безуспішно, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Окупаційні війська на півдні України намагаються втримати свої позиції та навіть атакувати позиції ЗСУ, проте все безуспішно. Українські захисники завдають ворогу значних втрат. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

Так, рашисти ведуть оборону, намагаючись втримати захоплені території у Херсонській та Миколаївській областях, хочуть зупинити розвиток наступу ЗСУ.

Протягом останньої доби ворог здійснив три бойові зіткнення з українською армією. Так, окупанти спробувати штурмувати наші позиції на напрямку Зелений Гай – Тернові Поди, що на межі Херсонщини з Миколаївщиною. Для цього залучили сили мотострілецького взводу, міномети, танк і БМП. Проте ЗСУ придушили цю спробу, тож рашисти із втратами відступили.

«Вихід диверсійно-розвідувальної групи та атака наших позицій ще одним мотострілецьким взводом за підтримки танка і БМП також не мав успіху. Ворог був змушений ретируватися, зазнавши суттєвих втрат», – додають в ОК «Південь».

Російські загарбники продовжують обстрілювати всю лінію бойового зіткнення, а також тероризувати українців у тилових районах, прицільно гатити по об’єктах критичної інфраструктури. Ведуть повітряну розвідку наших позицій, атакують населені пункти іранськими ударними безпілотниками.

За добу окупанти тероризували дронами-камікадзе Миколаївщину та Одещину. Наші захисники збили один Mohajer-6 і три Shahed-136.

Ворог обстріляв із РСЗВ Нікопольський район. У двох територіальних громадах району є пошкоджені будівлі, але без людських втрат. З літака Су-35 ракетами Х-31 двічі вдарив по Березнегуватській громаді Миколаївщини. Пошкоджені сільськогосподарські угіддя, люди не постраждали.

Загалом ситуацію на півдні України військові називають складно, але контрольованою.

Українська авіація нанесла сім ударів, зокрема по опорних пунктах, районах зосередження сил та засобів противника в Бериславському районі, по ворожих силах протиповітряної оборони – в Каховському.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 347 вогневих завдань. Підтверджені втрати ворога складають: 105 рашистів, 8 танків, 18 гаубиць «Мста-С» та «Мста-Б», самохідна гармата «Піон», ще одна гармата-гаубиця калібру 152 мм, 4 міномети, 15 одиниць автобронетехніки, 3 склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.

Зараз у Чорному морі маневрують 12 кораблів ворожого флоту. Здебільшого вони не відходять від узбережжя Криму. Напоготові до застосування росіяни тримають три надводні і два підводні ракетоносії із 32 «Калібрами».

«Враховуючи тяжіння росіян до сакральних дат, в ювілей свого диктатора рашисти цілком імовірно можуть влаштувати масовані атаки по регіонах України. Тож не нехтуйте сигналами повітряної тривоги і власною безпекою. Будьте пильні і обережні, свідомі та уважні», – наголошують у ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *