ОСТАННІ НОВИНИ

Вперше з серпня Україну атакували з території Білорусі

Анастасія Диняк

|

Російська авіація обстріляла Україну з повітряного простору Білорусі. Востаннє звідти атакували 28 серпня. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Так, у четвер, 6 жовтня, росіяни обстріляли Хмельницьку область з території Білорусі. Окупанти завдали ударів з чотирьох літаків у-22 М3 стратегічної авіації РФ.

Громов наголосив, що попередній випадок був ще 28 серпня. Тоді під обстріл з Білорусі потрапила Рівненщина.

Окрім того, він зазначив, що з початку жовтня Білорусь забезпечила російських окупантів на Донецькому та Херсонському напрямках майже 30 вагонами боєприпасів. Загалом з початку повномасштабної війни республіка передала Росії майже 250 вагонів з понад 10 тисячами тонн озброєння.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруси беруть участь у війні Росії проти України, однак «нікого не вбивають».

Лукашенко зазначив, що білоруси «годують та лікують» людей, які до них прибувають. За його словами, йдеться не лише про росіян, а й про українців, які «по 400-500 осіб за добу» перетинають кордон з Білоруссю.

Також правоохоронці офіційно задокументувати факт участі першого громадянина Білорусі у війні проти України, яку почала Російська Федерація.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *