ОСТАННІ НОВИНИ

РФ депортувала 1,6 млн українців, – Зеленський

Ольга Денисяка

|

Росія примусово депортувала понад 1,6 млн українців, багато з них пройшли через фільтраційні табори та залишилися без документів. Про це заявив Володимир Зеленський у зверненні до учасників сесії Генеральної асамблеї Організації американських держав (ОАД).

«Вже понад 1,6 млн українців примусово депортовані в Росію. Вони розпорошені по території цієї держави, розкидані по віддалених регіонах Росії. У багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущались і залякували. Це – люди. Але для Росії це також ресурс», – заявив президент.

Зеленський наголосив, що Україна робить все, щоб якнайшвидше звільнити землю та якнайшвидше врятувати всіх людей від цього вторгнення. При цьому він підкреслив, що аби прискорити настання миру, потрібна підтримка Генасамблеї.

Додамо, що у вересні віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляла, що близько 1,5 мільйона українців, більшість з яких – жінки та діти, наразі перебувають на території російської федерації без можливості повернутись додому, а їхні рідні – встановити з ними зв’язок.

Крім того, відомо, що з початку повномасштабного вторгнення Росія примусово вивезла на свої території понад 7 тисяч дітей. Наразі до України вдалося повернути лише 51 дитину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *