ОСТАННІ НОВИНИ

З рф не можуть повернутись 1,5 млн депортованих українців

Ольга Денисяка

|

Близько 1,5 мільйона громадян, більшість з яких – жінки та діти, наразі перебувають на території російської федерації без можливості повернутись додому, а їхні рідні – встановити з ними зв’язок. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає урядовий портал.

«Сьогодні як ніколи важливо використати всі наявні міжнародні інструменти захисту основоположних прав людини й подвоїти наші спільні зусилля, аби не допустити насильницької експлуатації українських громадян», – заявила. Ольга Стефанішина.

Вона нагадала, що ще до початку повномасштабної війни Україна була інтегрована в європейські механізми запобігання торгівлі людьми, а сьогодні інтенсифікує співпрацю з інституціями ЄС з протидії подібним злочинам.

Як повідомляв Львівський портал, з початку повномасштабного вторгнення Росія примусово вивезла на свої території понад 7 тисяч дітей. Наразі до України вдалося повернути лише 51 дитину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *