ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Центр ментального здоров’я

Ольга Денисяка

|

У Першому медичному об’єднанні Львова запрацював Центр ментального здоров’я, щоб допомагати українцям, які постраждали від війни. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Центр ментального здоров’я відкрили в амбулаторно-поліклінічному центрі Першого медичного об’єднання на вулиці Мазепи, 25. Це 12 кабінетів для проведення психотерапії та зал для групової терапії.

В Центрі уже працюють 8 фахівців: психіатри, психотерапевти, лікар-психолог та когнітивно-поведінковий терапевт. Сюди пацієнти зможуть приходити на індивідуальні консультації, групову терапію, а також отримувати комплексну допомогу різного рівня. Адже фахівці лікують тривожні, невротичні та психосоматичні розлади, розлади харчової поведінки, панічні атаки тощо.

Допомогу у Центрі надаватимуть усім, хто цього потребує, зокрема учасникам бойових дій та їхнім рідним. Послуги за скеруванням сімейного лікаря будуть безкоштовними, без скерування – платними, однак вартість консультацій буде значно нижчою, ніж у приватних закладах.

Усі витрати на ремонтні роботи та облаштування приміщень Центру профінансував Львівський ІТ Кластер. Велику підтримку надала найбільша компанія-благодійниця проєкту JustAnswer Ukraine. Роботи стартували у червні. Вартість створення Центру сягає понад 150 000 доларів.

Зазначимо, Центр ментального здоров’я – важлива частина Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Адже це ще один крок до вчасної та якісної допомоги українцям, які постраждали від війни.

Як повідомляв Львівський портал, раніше у 5 міській поліклініці на вул. Виговського, 32, запрацював сучасний центр психічного здоров’я, де можна безкоштовно отримати психологічну допомогу. Заклад відкрили на кошти швейцарського гранту – 1 млн грн

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *