ОСТАННІ НОВИНИ

Литва передасть Україні зимову форму для 25 тисяч військових

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Арвідас Анушаускас заявив, що Литва передасть Україні зимову форму для ЗСУ на суму близько 2 млн євро. Цього вистачить на 25 тисяч українських військових, передає Delfi.

«Найближчими місяцями у литовських підприємств буде закуплено та передано українським військовим зимове обмундирування на два мільйони євро, тобто близько 25 тис. українських військових буде забезпечено зимовим екіпіруванням», – сказав Анушаускас під час презентації ситуації з безпекою країни на Сеймі.

Анушаускас також розповів, що Литва передала Україні гаубиці калібру 105 мм та бронетехніку М113, а також екіпірувала 500 українських військовослужбовці. Крім того, з жовтня литовські інструктори братимуть участь у навчальній місії у Великій Британії.

Додамо, що після заяви Путіна про часткову мобілізацію в Росії Литва перевела Сили швидкого реагування у стан підвищеної готовності. 

Львівський портал повідомляв, що в Україну почали постачати великі партії зимової форми для військових: термобілизну, флісові светри, куртки й штани. Ще з літа Міноборони визначило закупівлю зимової форми для ЗСУ як пріоритет і поступово почало її замовляти. Партії теплого одягу поступали невеликими партіями, але тепер поставки суттєво збільшились.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *