ОСТАННІ НОВИНИ

Улюбленці українців під час війни. Рейтинг

Наталя Дуляба

|

За пів року повномасштабної війни українцям найбільше симпатизують Збройні Сили, президент Володимир Зеленський, волонтер Сергій Притула, мер Києва Віталій Кличко та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Про це йдеться у дослідженні Київського міжнародного інституту соціології, проведеному 2-9 серпня.

Вподобання українців соціологи розділили на кілька блоків: інституції і вище керівництво держави, політики і партії, а також окремі діячі.

Серед державних інституцій і органів влади абсолютну першість дістали Збройні Сили, довіру яким висловили 95% опитаних. Також лідером, якому довіряють українці, є президент Володимир Зеленський (81%).

Рятувальники викликають довіру у 85% респондентів, слідом йде Національна гвардія – 83% і Сили територіальної оборони – 80%.

Натисніть на зображення для збільшення

Щодо політичних вподобань, то найбільше українцям симпатизує партія, очолена шоуменом й волонтером Сергієм Притулою (48%), а також президентська «Слуга народу» (40%).

Натомість вкрай негативне ставлення громадяни України висловили до вже забороненої ОПЗЖ (62%), Європейської солідарності (51%) та «Батьківщини» (46%).

У рейтингу персоналій на перше місце українці поставили президента Зеленського, який подобається 87% опитаних. На другому місці – той же Сергій Притула (77%), на третьому – міський голова Києва Віталій Кличко (63%). Слідом йде головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний – 63%.

Цікаво, що опитаним однаково подобаються прем’єр-міністр Денис Шмигаль та радник Офісу президента, блогер, політичний і військовий оглядач Олексій Арестович. Свої симпатії їм висловили 52% респондентів.

Найбільшу антипатію в опитаних українців викликають політики Петро Порошенко (74%), Юрій Бойко (72%) та Юлія Тимошенко (71%).

Зазначимо, що опитування проводили 2-9 серпня методом телефонного інтерв’ю в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Участь у дослідженні взяли 2510 людей віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *