ОСТАННІ НОВИНИ

На окупованих територіях України «полюють» на чоловіків

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти всіляко намагаються мобілізувати чоловіків на захоплених територіях, а пенсіонерами обіцяють «туристичні подорожі». Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

На Луганщині, яку російські війська окупували влітку, взялися за мобілізацію. Зокрема, у Сєвєродонецьку планували знайти 500 чоловіків, які мали поповнити склад 2 армійського корпусу та підрозділи так званої «народної міліції». Наразі програма «мобілізації» повністю провалена.

Про набір до так званої «народної міліції» говорили й на зборах місцевих жителів, які представники окупаційної адміністрації провели у селищі Мирне Херсонської області за участі російських військових.

При цьому до фейкового правоохоронного органу готові брати будь-кого – освіта, вік, фізичний та моральний стан не мають жодного значення.

«На цих зборах також обговорювали питання отримання паспортів РФ та майбутнього пенсійного забезпечення. Представники окупаційної адміністрації розповіли “високий рівень життя” пенсіонерів РФ і що кожного з них влада обов’язково щорічно “відправляє у туристичні подорожі”», – кажуть в українській розвідці.

Нагадаємо, через примусову мобілізацію у захопленій Горлівці, що на Донеччині, вже майже не залишилось чоловіків. Незважаючи на це, окупанти продовжують посилено шукати повсюди нових бійців, щоб кинути їх на фронт.

Тих, кого раніше «мобілізували» з Горлівки, кинули на Херсонщину, де вони відмовились брати участь у бойових діях. Востаннє горлівчани виходили на зв’язок 11 вересня і повідомляли, що російські командири погрожували всіх «відмовників» відправити на передову без зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *