ОСТАННІ НОВИНИ

В Горлівці окупанти «мобілізували» майже всіх чоловіків, – розвідка

Наталя Дуляба

|

У захопленій Горлівці, у якій через примусову мобілізацію майже не залишилось чоловіків, окупанти продовжують посилено шукати нових бійців, щоб кинути їх на фронт. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Відомо, що районним військкоматам Горлівки окупаційна влада поставила завдання «мобілізувати» ще 6000 місцевих мешканців. Тому в місті розшукують чоловіків призовного віку, влаштовують облави на ринку, в магазинах, на заправках та інших громадських місцях.

«Враховуючи попередні «призовні кампанії» та втечу багатьох чоловіків з міста, окупанти не можуть набрати достатню кількість людей під «мобілізацію». Натомість ці заходи суттєво збільшують соціальну напругу – сьогодні в Горлівці залишились виключно жінки, діти та люди похилого віку», – кажуть у розвідці.

Чоловіків, яких раніше «мобілізували» з Горлівки, кинули до складу 9 окремого полку морської піхоти 1 армійського корпусу ЗС РФ. Вони перебували в окупованих районах Херсонської області, де відмовились брати участь у бойових діях.

Востаннє горлівчани виходили на зв’язок 11 вересня і повідомляли, що російські командири погрожували всіх «відмовників» відправити на передову без зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *