ОСТАННІ НОВИНИ

У Чернігові на складах псуються продукти з гуманітарної допомоги

Анастасія Диняк

|

На складах у Чернігові зберігають продукти, у яких вже закінчується термін придатності. Гуманітарну допомоги не видають людям, а військова адміністрація ніяк не реагує на звернення. Про це пише «Новий Чернігів».

Так, власниця складських приміщень у Чернігові Вікторія Висовень розповіла, що ще в березні приватні склади зайняли представники обласної військової адміністрації. Приміщення стали базовими складами зберігання гуманітарної допомоги, однак продукти псуються там досі.

«Багато коробок з консервами, крупами та борошном, дитячим харчуванням і навіть декілька генераторів… і це в той час, коли весь цивілізований світ допомагає Україні та українцям», – зазначила Вікторія.

Жінка додала, що жодного договору з військовою адміністрацією не укладали, саме тому немає відповідного обліку гуманітарної допомоги. Начальника ОВА В’ячеслав Чаус ніяк не реагує на звернення власниці складських приміщень.

За словами Вікторії, наразі на складах залишаються близько 500 коробок продуктів, які ніхто людям не роздає. Окрім того, на одній з камер схову змінили замок без відома власників і довгий час до неї ніхто не мав доступу.

Власниця складів звернулася з відповідним листом до голови ОВА В’ячеслава Чауса. А також написала заяви до правоохоронних органів щодо зловживання представників ОВА на гуманітарній допомозі та тиску на підприємців.

Зазначимо, ситуацію також прокоментував директор Департаменту інформаційної діяльності Андрій Подорван.

«Вказане вами підприємство надає послуги із зберігання продуктів для бізнесу, тут зберігали і зберігають гуманітарні вантажі багато підприємців, волонтерів та військові. Тому питання щодо конкретного товару просимо спрямовувати до власників підприємства, які і відповідають за його збереження», – заявив посадовець.

Як повідомляв Львівський портал раніше, на Запоріжжі посадовців обласної військової адміністрації та депутатів від «Слуги народу» та «Батьківщини» нібито підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги на мільйони доларів.

За попередньою інформацією, з початку повномасштабної війни в Україні за допомогою злочинної схеми посадовці встигли розікрасти гуманітарної допомоги для військових, місцевих мешканців та переселенців на мільйони доларів.

Так, з лютого це:

  • 22 морські контейнери;
  • 389 залізничних вагонів;
  • 220 вантажних автівок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *