ОСТАННІ НОВИНИ

Ексочільниці львівського крила ОПЗЖ висунули звинувачення у держзраді. Деталі

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці затримали колишню очільницю Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» та руху Віктора Медведчука «Український вибір – право народу». Жінку обвинувачують державній зраді. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Прокурори не називають імені фігурантки справи, однак останньою жінкою, яка керувала львівським крилом «ОПЗЖ» (2018-2020) була Інна Іваночко. Її також можна ідентифікувати за ретушованим фото, яке додали до релізу.

За даними слідства, жінку завербували російські спецслужби, після чого їй дали керуючі посади у проросійських осередках. Зокрема агентка керувала Львівською обласною організацією партії «ОПЗЖ», яка вже є забороненою, та громадською організацією «Український вибір – право народу», лідером якої є кум путіна Віктор Медведчук.

Цей рух активно вів антиукраїнську діяльність, просував ідеї федералізації України та проводив інформаційні акції антиукраїнського спрямування.

«Діючи за вказівками спецслужб країни-агресора, підозрювана організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні», – кажуть у прокуратурі.

Водночас в Управлінні СБУ у Львівській області додають, що для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах рф Іваночко використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій, легітимність яких наразі ще встановлюють.

Зв’язок зі своїми російськими кураторами вона підтримувала, використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

Під час обшуків у фігурантки справи та інших причетних осіб контррозвідка виявила та вилучила відповідні докази, а також документи, що підтверджують зв’язок Інни Іваночко з політичними та громадськими структурами, афілійованими з Віктором Медведчуком.

Інні Іваночко оголосили підозру у державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України). Суд помісти її під варту без можливості внесення застави.

Наразі триває слідство.

Як відомо, 56-річна Інна Іваночко підтримувала «Антимайдан» під час Революції гідності, активно висловлювала свої проросійські погляди, виступала у російських ЗМІ, а також організовувала заходи з радянською символікою та судилася проти рішення Львівської міськради щодо демонтажу Монументу слави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *