ОСТАННІ НОВИНИ

Війна в Україні відвертає увагу від загрози голоду, – Папа Римський

Анастасія Диняк

|

Папа Римський Франциск заявив, що війна Росії проти України відвертає увагу від проблеми голоду в світі, зокрема йдеться про Сомалі. Про це пише Reuters.

Так, у неділю, 14 серпня, Папа Римський закликав світ надати продовольчу допомогу, щоб запобігти загрози голоду на Сомалійському півострові.

«Люди цього регіону, які і так живуть у дуже небезпечних умовах, зараз перебувають у смертельній небезпеці через посуху», – сказав він.

За даними ООН, вже у вересні у восьми регіонах Сомалі можуть офіційно оголосити голод.

Папа Франциск додав, що хоче привернути увагу «до серйозної гуманітарної кризи, яка вразила півострів та деякі райони сусідніх країн».

«На жаль, війна відвертає увагу, але це цілі, які вимагають максимальної відданості – боротьба з голодом, охорона здоров’я, освіта», – зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Папа Римський Франциск висловив бажання відвідати Київ і Москву. При цьому спершу він планує приїхати у російську столицю. Таким чином понтифік хоче допомогти встановити мир.

У Ватикані зазначали, що підготовка подорожі понтифіка до Києва розпочнеться після його візиту в Канаду й не виключено, що Папа Франциск поїде в Україну вже в серпні.

Цікаво, що ще в травні Папа Римський говорив, що готовий їхати у Москву, а от сенсу у відвідинах Києва тоді він не бачив.

Папа Римський Франциск вперше опосередковано розкритикував президента Росії Владіміра Путіна за вторгнення в Україну на початку квітня.

Окрім того, нещодавно 85-річний Папа Римський Франциск заявив про можливість піти зі Святого престолу через стан здоров’я.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *