ОСТАННІ НОВИНИ

Словаччина передала Україні чотири гаубиці Zuzana 2

Андрій Котенський

|

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтвердив передачу Україні чотирьох самохідних гаубиць Zuzana 2. Про це повідомляє Європейська правда.

«Словаччина допомагає захистити життя невинних українців! Раді підтвердити, що перші 4 словацькі гаубиці Zuzana знаходяться в руках українських збройних сил і готові до розгортання для захисту від російських агресорів», – повідомив Ярослав Надь.

Він додав, що ще чотири гаубиці будуть поставлені найближчим часом.

Нагадаємо, 2 червня Україна і Словаччина підписали контракт на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2.

Зауважимо, що про передачу Україні гаубиць Zuzana заявила президентка Словаччини Зузана Чапутова під час свого візиту до Києва 31 травня.

Словацька самохідна артилерійська установка Zuzana оснащена 155-мм гаубицею з довжиною ствола у 52 калібри. Максимальна дальність стрільби становить 41 км. Гаубиця дозволяє здійснювати 6 пострілів за хвилину.

Ціна установок не наводиться. Але чотири роки словацька армія також придбала Zuzana 2 і за 25 одиниць тоді було заплачено 172 мільйони євро, тобто близько 7 мільйонів за штуку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *