ОСТАННІ НОВИНИ

Підтримуємо зусилля України, – США про вибухи на аеродромі у Криму

Наталя Дуляба

|

Сполучені Штати Америки підтримують зусилля України щодо захисту свого суверенітету і територіальної цілісності. Саме так 9 серпня прокоментувала вибухи на військовому аеродромі у Криму речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, пише Голос Америки.

На питання журналіста про серію вибухів на російській авіабазі в Криму, і чи США вважають Крим правомірною ціллю для ЗСУ, яким Пентагон надав зброю, речниця Білого дому відповіла:

«Як ви знаєте, ми підтримуємо зусилля України із захисту свого суверенітету і своєї територіальної цілісності, як ми багато разів говорили. Боротьба триває на сході та південному заході країни, і ще далека від закінчення. Ми попереджали, що це може бути довга і затяжна війна. Ми продовжуватимемо забезпечувати, щоб Україна могла протистояти неспровокованій агресії росії, і це є в центрі нашої уваги».

Пізніше на уточнення питання Карін Жан-П’єр додала: «Ми будемо продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі за свою свободу, в її боротьбі за свій суверенітет проти брутального нападу з боку росії».

Як повідомляв Львівський портал, 9 серпня на військовому аеродромі у Новофедорівці в окупованому Криму пролунали кілька вибухів. Відомо, що саме звідси злітають літаки, які атакують ракетами південь України.

У Міноборони не підтверджують причетність ЗСУ до цих вибухів і кажуть, що «не можуть встановити причину займання». Водночас у відомстві наголосили на важливості дотримання «правил пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *