ОСТАННІ НОВИНИ

Майору львівської вісімдесятки присвоїли Героя України

Ольга Денисяка

|

Майору 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Олександру Юрковському присвоїли звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка». Про це йдеться у Facebook бригади.

Президент присвоїв майору Олександру Юрковському почесне звання за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

«Командування та особовий склад 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ щиро вітають нашого бойового побратима, майора Олександра Юрковського, з присвоєнням високого звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”. Бажаємо майору наснаги, міцного здоров’я, енергії та швидкої перемоги над ворогом! Слава ДШВ! Слава ЗСУ! Слава Україні!», – так привітали в бригаді свого побратима.

Як повідомляв Львівський портал, 80 окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ пропонують присвоїти ім’я генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Із відповідною ініціативою виступили самі бійці «вісімдесятки».

Зазначимо, що 80 окрему десантно-штурмову бригаду заснували ще у 1955 році. Перше місце дислокації – Гайджунай, згодом – Баку. Із 1979 року базувалась у Хирові, що на Львівщині, із 2003-го і дотепер – у Львові.

Чимало військовослужбовців «вісімдесятки» виконували завдання у Іраку, Косово, Ліберії, Сьєрра-Леоне. Під час війни на Донбасі обороняли Луганський і Донецький аеропорти, проявивши масовий героїзм при виконанні бойового завдання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *