ОСТАННІ НОВИНИ

У «Червоному Хресті» заявили, що не гарантували безпеку полоненим

Анастасія Диняк

|

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив що не гарантував безпеку українських військовополонених, адже це можуть зробити лише сторони конфлікту – Україна та РФ. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі організації.

Так, у МКЧХ наголосили, що не могли гарантувати безпеку українських військовополонених, які потрапили до російських окупантів.

«Ми не гарантували безпеку військовополонених… Сторони конфлікту зобов’язані забезпечити захист військовополонених від актів насильства, залякування та суспільної цікавості, а також від наслідків воєнних дій. Тільки сторони конфлікту можуть остаточно забезпечити безпеку військовополонених», – йдеться у заяві.

В організації додали, що Росія досі не надає доступу на територію виправної колонії, де окупанти скоїли масове вбивство українців. Також росіяни не дозволяють відвідати поранених та ігнорують пропозицію про передачу допомоги, необхідної для їхнього лікування.

«Ми будемо продовжувати запитувати доступ до військовополонених, які утримуються або містилися в Оленівці, та в будь-яких інших місцях, де утримуються військовополонені… Нам потрібен негайний доступ до військовополонених, які перебувають або утримувалися в СІЗО «Оленівка», де б вони не були, та необхідні гарантії безпеки», – зазначили в МКЧХ.

Нагадаємо, терор в окупованому селі Оленівка на Донеччині поповнив список шокуючих воєнний злочинів в Україні.  Росія відразу переклала відповідальність за вбивство військових на Україну.

29 липня Україну сколихнула шокуюча звістка, що в окупованій Оленівці від вибуху загинули 53 українських захисників, що перебували у російському полоні. Більшість із них – оборонці Маріуполя із «Азовсталі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *